Servis za bicikle

Popravljamo i servisiramo bicikle uspješno dugi niz godina. Prodaja bicikla, rezervnih dijelova i opreme.

Korisni savjeti

Želimo vam olakšati izbor kvalitetne i pristupačne opreme za sportske aktivnosti. Ovdje ćemo se potruditi objasniti osnovne stvari koje bi trebali znati kod izbora proizvoda i opreme. Svakako nam se javite za više savjeta ili ako imate kakvih pitanja. Posjetite našu trgovinu, a više informacija kako doći do nas možete pronaći ovdje


Savjeti za bicikliste

Kako odabrati ispravnu veličinu dječjeg bicikla?

Kako odabrati ispravnu veličinu dječjeg bicikla?

Prije svega, vožnja djeteta na biciklu mora biti sigurna!

Svakako se uvjerite da dijete posluša vaše savjete za sigurnu vožnju na dječjem biciklu te da nosi kacigu!

Ako je bicikl vašeg djeteta prevelik ili premalen, tada je vašem djetetu teže održavati kontrolu nad biciklom. Tako se povećava vjerojatnost nezgode i ozljeda. Na premalenom biciklu dijete če koljenima udarati u volan, a na prevelikom neće moči sigurno upravljati biciklom. To predstavlja veliki problem kod zaustavljanja i može imati kao posljedicu pad i ozljedu.

Pouzdana provjera za utvrđivanje potrebne veličine okvira dječjeg bicikla

Dijete sjedne na sjedalo bicikla. U toj poziciji (vi ga naravno pridržavate, ako nema pomoćnih kotačića) dijete bi trebalo dosezati tlo pod nogama vršcima obaju stopala.

Za početak biciklističke karijere vašeg djeteta preporučujemo druženje s guralicama. Korištenje gurala od najmlađe dobi razvija osjećaj za ravnotežu i motoriku, te potiče spretnost vašeg djeteta. Nakon balansiranja na guralici mala je vjerojatnost da će za prvi dječji bicikl biti potrebni pomoćni kotačići. Guralice su k tome lake za održavanje (praktički bez mehaničkih dijelova) i lagane za nošenje (idealne kao oprema za izlete).

Preporučujemo vam da prije kupovine bicikla izmjerite visinu vašeg djeteta. Ako ovo nije moguće (recimo kupujete poklon iznenađenja), poslužite se tablicom koja svrstava dječje bicikle po dobnim skupinama. No, pokušajte barem otprilike saznati i visinu, ili, ako je moguće da dijete isproba bicikl.